szinek

Az, hogy milyen színeket választunk a környezetünkre nemcsak hangulatunkat befolyásolja, hanem sok mindent el is árul rólunk. A színek elárulják …

A sárga és árnyalatai, avagy egy csipetnyi napfény

Azok, akik ilyen színekkel veszik körül magukat alapvetően pezsgő személyiséggel és kimeríthetetlen energiaforrásokkal rendelkeznek. Legfőbb tulajdonságaik az optimizmus, a vidámság és a játékosság. Sokszor ők kerülnek a társaság középpontjában, vonzzák a jót és a szerencsét, be nem áll a szájuk.

A citrom-és narancssárga színekkel nehéz melléfogni ha egy-egy fal színéről van szó, energikus kuckót varázsolnak a legsivárabb szobából is.

A barna unalmas?

A barna szín általában azt mutatja az emberről, hogy nem szeret változtatni, kicsit földhöz ragadt és bátortalan. Alapos és megfontolt, ha arról van szó, hogy felrázza maga körül az állóvizet. Ez a gondolkodásmód nem feltétlenül jelenti azt, hogy valaki merev lenne, csak azt, hogy az ismert utakon szeret kalandozni.

Azt mondják, ha valaki ezt a színt választja a hálószobájába azzal azt fejezi ki, hogy birodalmának egyedül ő az ura. Neked is ez a tapasztalatod?

Kéken, zölden a nyugalom tengerén

Ugye a csapból is az folyik, hogy ez a két szín a nyugalom és a harmónia megtestesítője? Ez valóban így van, kutatások is kimutatták, hogy e két szín nyugtatólag hat az emberekre. A színhez kapcsolt tulajdonságok is ezt erősítik. Ha valaki kék vagy zöld színek között érzi a legjobban magát az legtöbbször logikus gondolkodású, nyugodt és békeszerető.

A tüzes piros

A piros egyértelműen a szerelem és a szenvedély színe. Határozott, céltudatos jellemre vall, aki szereti a kihívásokat és a kalandokat. Egyik fő tulajdonsága a merézsség, hiszen, már az is nagy merészségnek számít, ha valaki bevállal egy piros hálószobát, nem? :)

Szerinted be lehet így skatulyázni az embereket? Külön lehet választani ilyen élesen a típusokat, hogy te a kéket szereted ilyen vagy, vagy piros a szobád, akkor meg olyan? Mindenesetre megmosolyogtatja az embert, ha magára ismer egy-egy tulajdonságban. :)

 

Tetszett ez a bejegyzés? Oszd meg az ismerőseiddel is!

Mondd el a véleményedet!