Tippek kanikula elviselesehez

Július első napjaival szerencsére elérkezett az igazi nyár is. Míg a június többnyire arról szólt, hogy mindenki panaszkodott a meleg idő késlekedése miatt, a július valószínűleg arról fog szólni, hogy mindenki panaszkodik a kibírhatatlan hőség miatt.

Azért, hogy az éjszakáid nyugodtan teljenek és csatlakozhass a kánikula lelkes éljenzőihez, összegyűjtöttünk néhány praktikát, amikkel könnyedén sikerülhet az álomba merülés 30 fok felett is.

10 trükk a forró, de nyugodt álmokért:

  1. Az első és legfontosabb a hálószoba hőmérséklete. Ilyenkor költöztesd ki a szobádból a növényeket és fel se húzd a redőnyt, amíg el nem ül a kánikula. Ha nincs redőnyöd vagy sötétítő függönyöd, akkor vess be erre a célra egy plédet vagy egy lepedőt.
  2. Arany szabály, hogy ha olyan meleg van kint, hogy szinte tojást lehet sütni az aszfalton, akkor nem szabad szellőztetni. A meleg kint is jól érzi magát, hagyd a levegő cserét napnyugta utánra.
  3. Hihetetlen, de igaz, érdemes meleg vízzel zuhanyozni! Én is hitetlenkedve álltam hozzá, de gondoltam egy próbát megér. Használt, egy forró zuhany után kevésbé folyt rólam patakokban a víz.
  4. Felejtsd el még a nyári takarót is, csak is kizárólag 100% pamut ágyneműhuzat, más nem kell!
  5. Hajmosás után ne szárítsd meg a hajadat, figyeld meg egy idő után egyre gyakrabban fogsz hajat mosni, annyira hűsítő tud lenni a vizes hajzuhatag!
  6. Vegyél fel egy sivatagi szokást és igyál forró teát lefekvés előtt. Vigyázz, hogy ne olyat válassz, aminek élénkítő hatása van!
  7. Lexikonok, nagy plüss állatok, egy rekesz ásványvíz, bármi jól jöhet, ha arról van szó, hogy ki kell támasztani az ajtókat, ablakokat! Minden este csinálj egy kereszthuzatot, engedd ki a meleget, de cserébe ne töltsd meg szúnyogokkal a lakást!
  8. A ventilátor jó barát, már pár ezer forinttól kapható szinte bárhol.
  9. Jól lesne egy lágy szellő? Fügessz hideg vizes lepedőt az ablakodra és élvezd a hűs levegőt!
  10. Ha szégyenlős vagy viselj laza, pamut anyagból készült pizsamát, ha pedig nem akkor marad az Ádámkosztüm! :)

Te milyen speciális módszert vetsz be a pihentető álmok érdekében a nagy melegben?

 

Tetszett ez a bejegyzés? Oszd meg az ismerőseiddel is!

Mondd el a véleményedet!